De beste haardhout vochtmeter

De beste haardhout vochtmeter voor u, de Brennenstuhl!

Wanneer je haardhout de kachel in doet wil je dat dit hout altijd goed gedroogd is. Maar hoe weet je nu of hout goed droog is? Met een goede haardhout vochtmeter weet je exact hoe droog jouw hout is. Bij nat hout is de verbranding niet optimaal wat niet alleen zonde is maar ook voor creosoot kan zorgen.

Brennenstuhl hout vochtmeter

Wat is een goede, betrouwbare en goedkope vochtmeter voor uw haardhout? 

Wij zijn de Brennenstuhl MD haardhout vochtmeter gaan bekijken en zijn positief verrast over deze vochtmeter.

 

De vochtmeter voelt solide aan meet nauwkeurig het vochtpercentage van uw brandhout. Wanneer wij een houtblok pakken en op verschillende punten meten zien we een minimale en reële afwijkingspercentage varieerend van 0.1 en 0.3 procent.

Voor een kleine twintig euro heeft u deze vochtmeter in huis, en de volgende dag geleverd.

Bestel hier deze haardhout vochtmeter!

Het gebruik van deze haardhout vochtmeter is geweldig en eenvoudig. Je doet de vochtmeter met de twee puntjes  in het haardhout en laat vervolgens het vochtpercentage op het display zien.

Om het meest betrouwbare resultaat te krijgen doe je de twee pinnetjes in het hart van het gekloofde hout. Hier is het hout altijd het meest nat. Wanneer het hout niet is gekloofd dan steekje de pinnetjes in de kop z’n kant van het hout.

Het is altijd raadzaam om hout te stoken wat onder de 20% vochtpercentage zit. Stook je hout met een hoger vochtpercentage dan is dit een risico voor de gezondheid, rookkanaal en houtkachel.

Werk je in krappe plekken? Dan kan je hold functie inschakelen waarmee het percentage wordt vast gehouden!

Ook piept het apparaat op basis van de vocht meting. Wanneer het haardhout een laag vocht percentage meet dan piept deze langzaam. Hoe hoger het percentage, hoe sneller die piept.

Voor ons geen andere vochtmeter meer!

De batterij zit er helaas niet bij inbegrepen, maar wat wilt u voor die prijs? De batterij is overigens hier te krijgen.
haardhout vochtmeter

Een vochtmeter maakt het leven dus echt een stuk makkelijker, weten is meten. Uiteindelijk zorg je er voor dat je altijd droog haardhout stookt, en dus ook efficiënter stookt. Met nat hout stook je minder efficient en wordt het minder warm.

De Brennenstuhl is een echte aanrader en voor de kosten hoef je het dus niet te laten.