Review: de Makita DUC353, de beste accu kettingzaag!

Een review van de Makita DUC353 accu kettingzaag.

Een lange tijd geleden hebben ik gekeken voor een accu kettingzaag. Nu zijn er een hoop kettingzagen te koop op de markt, maar welke was nou goed voor mij?

Mijn doel was om enkele bomen per jaar te vellen, waaronder dikke eikenbomen mocht het nodig zijn.

De keuze viel al snel op een Stihl of Makita.

De Stihl accu kettingzaag was dermate duur dat mijn oog al snel viel op de Makita DUC353.

Eenmaal besteld en een dag later binnen kon ik niet wachten om de accu kettingzaag gelijk uit te proberen! Na een uur waren de accu’s volledig opgeladen en voor de eerste keer de ketting in een berken boomstam gezet. Deze ging er als boter doorheen.

Ook bij een eik was de kracht van de Makita DUC353 goed merkbaar. Zonder problemen ging de zaag door eikenstam.

En hoe lang gaat de accu dan mee? Verrassend lang kan ik u vertellen. Met een enkele accu lading vel ik gemiddeld 2 bomen van 15 meter per stuk. Na een uurtje laden een bakje koffie kan je weer verder.

 

Conclusie: wil je een goede, betrouwbare en stille accu kettingzaag om met enige regelmaat bomen om ver te zagen, schaf dan de Makita DUC353 aan. De kettingzaag kan elke houtsoort aan, en is in elk aspect een topper.


Bestel de Makita DUC353 accu kettingzaag hier!